sâmbătă, 30 august 2008

Gandirea pozitiva


De cele mai multe ori, atitudinea pozitiva a unei persoane care sufera de o afectiune grava, cancer sau boli de inima, contribuie decisiv la imbunatatirea starii de sanatate.

Studiile recente au aratat ca persoanele care trec printr-o perioada dificila, fie ca este vorba de o afectiune, un divort sau o despartire, isi pot recapata echilibrul printr-o atitudine pozitiva.

Cercetatorii Universitatii Ben-Gurion din Israel au aratat insa ca studiile realizate in acest sens nu sunt complete, informeaza livescience.com. In sprijinul acestei afirmatii, ei au dat exemplul femeilor care, in urma unei perioade stresante, sunt predispuse riscului aparitiei cancerului. O atitudine pozitiva a acestor persoane nu a aratat imbunatatiri considerabile ale starii lor de sanatate.

Astfel, cercetatorii israelieni vor sa determine daca atitudinea pozitiva este un leac real sau nu. "Principalul mesaj al studiilor realizate de noi este ca femeile care sufera de o afectiune grava trebuie sa aiba parte de un tratament medical adecvat.

Este adevarat insa ca o atitudine pozitiva asigura in fond emotional stabil, dar acesta are doar un rol preventiv si nu unul decisiv", a spus Ronit Peled.

El a avertizat ca riscul acestor recomandari este ca pacientul sa se abata de la tratamentul oferit de medic, in speranta ca doar fondul afectiv asigura imbunatatirea starii de sanatate.

Pe de alta parte, studiile cercetatorilor israelieni au aratat ca persoanele care au suferit de un atac de inima sunt predispuse aparitiei celui de-al doilea. Dar riscul scade considerabil in cazul persoanelor care au o atitudine pozitiva si un ritm de viata linistit.

Niciun comentariu: